Over deze blog

 Over deze blog

Sinds 12 september 2018, mijn zeventigste verjaardag, is dit nog mijn enige website. Informatie over mijn vroegere werk is op mijn oude website te vinden. Informatie over recente (bijdragen aan) projecten zijn op en pagina “Consultancy” te vinden, in de regel in het Engels.

De meeste blogs hier hebben geen enkele relatie met werk. Ik schrijf vooral ironische stukjes over van allerlei belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen. Soms is het ook pure fantasie.

Sommige stukjes hebben nog wel iets met werk te maken, zoals ironische reacties op klinkklare nonsens die in volle ernst door beleidsmakers en pseudo-wetenschappers wordt verkondigd. Een goed voorbeeld is ‘circulaire economie’ of ‘cradle-to-cradle’-designs. Wetenschappelijke kritiek is niet zo zinvol, aangezien het hier niet om wetenschap gaat. Humor is meestal een beter wapen.

Mijn stukjes hebben hebben geen enkele wetenschappelijke pretentie of aanspraak op algemene geldigheid. Het zijn uitsluitend subjectief gekleurde indrukken. Mocht ik ergens de indruk wekken erg serieus te zijn, dan is er iets mis gegaan.

 

Print Friendly, PDF & Email